logo koningshof
  • Welkom!

  • Welkom!

  • Welkom!

Activiteiten

 

Een gemeente leer je vooral kennen door deel te nemen aan de activiteiten die plaats vinden. Enkele activiteiten worden hieronder genoemd:

Bidstond

Gebed zien wij als de "motor" van de gemeente en als één van de belangrijkste activiteiten om als  gemeente geestelijk te groeien. We komen elke week op maandagavond om 19.30 uur in de achterzaal van "de Koningshof" bij elkaar. We komen bij elkaar om de Heer van de gemeente te vragen in de noden van de gemeente te voorzien en om Hem te danken voor alle zegeningen die wij ervaren. U behoeft om deze avonden bij te wonen geen (vriend) lid te zijn.

Een ieder is van harte welkom!

Gebedsketting

De gebedsketting is er voor zaken waar meteen gebed voor nodig is. Hiervoor kunt u contact opnemen met Bert Noorloos. Tel. 0416-692109 /06-10746944. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hij zal de gemeenteleden per e-mail op de hoogte stellen van zaken waar meteen gebed voor nodig is.

 

Gebed vooraf aan de Eredienst

Voorafgaand aan de Eredienst is er van 9.30 uur tot 9.50 uur op het podium een korte gebedsbijeenkomst. Alle (vriend-) leden en gasten zijn hierbij van harte welkom.

Huiskringen

De kracht en de kern van het gemeente zijn ligt in de gemeenschap met Jezus Christus en met elkaar. Dat beleef je op zondag, maar ook door de week. In de huiskringen geven we uitdrukking aan ons gemeente zijn. Samen willen wij luisteren naar wat de Here door Zijn woord tot ons te zeggen heeft. Daarnaast willen wij met elkaar bespreken hoe we dat beleven en in de praktijk brengen. De huiskring is een plaats waar we elkaar bemoedigen en tot steun zijn. De huiskringen komen 1 x in de 14 dagen bij elkaar. U behoeft geen (vriend)lid te zijn om de huiskringen te bezoeken, iedereen is van harte welkom.

 

Bijzondere Erediensten:

Heilig Avondmaal

Eens in de zes weken wordt tijdens de Eredienst op zondag het Heilig Avondmaal gevierd.

De viering van de maaltijd des Heren is toegankelijk voor iedereen die tot persoonlijk geloof in Jezus Christus, Gods zoon, gekomen is en het voornemen heeft om in Hem te blijven en zich aan de leiding en de tucht van de Heilige Geest te onderwerpen.  

Tijdens de viering van het Heilig Avondmaal wordt onze geloofsbelijdenis vernieuwd of voor het eerst uitgesproken door het beantwoorden van de gestelde vragen.

Leeftijdsgrens voor Heilig Avondmaal

De algemene lijn in onze gemeente is dat kinderen onder de 14 jaar niet deelnemen aan het avondmaal. Kinderen die ouder zijn dan 14 jaar mogen, als zij hun vertrouwen op de Here hebben gesteld, aan de maaltijd deelnemen. Dit gebeurt dan onder de verantwoording van de ouders of opvoeders.

Kinderen vanaf 12 jaar tot 14 jaar kunnen na overleg met de raad en ouders aan het Heilig Avondmaal, onder verantwoording van de ouders of opvoeders.