logo koningshof
 • Welkom!

 • Welkom!

 • Welkom!

Contact

Postadres:

Gemeente 'de Koningshof'

Burg.van der Schansstraat 50

4281 LK Andel

Tel.: 0183-441435

Of stuur een bericht via het contactformulier. 

 

Verschillende taakgroepen in onze gemeente

Binnen onze gemeente zijn er verschillende taakgroepen actief; iedere taakgroep heeft zijn eigen bediening. Momenteel functioneren er oa de volgende taakgroepen:

 • Gebouw;
 • Eredienst;
 • Kinderwerk;
 • Tienerwerk;
 • Kringen;
 • Pastoraat en gemeentezorg;
 • Evangelisatie en Zending;
 • Samenwerking 3 kerken in Andel;
 • Gemeenteactiviteiten.

 

Oudstenraad

Wij erkennen niet alleen het algemeen priesterschap van de religieuze, maar ook de ambten en bedieningen, die door de Here in de gemeente zijn ingesteld. Voor zichtbaar in leer en leven en voor de dienst in de gemeente zijn oudsten aangesteld.

Samenstelling van de oudste raad:

Voorzitter:                    br. Henk Meerloo tel. 06-21256470

Vice-voorzitter:           br. Aart van Dalen tel. 0183-442369 of 06-12589283

Overige raadsleden: br. Wim Schreuders tel. 0183-443636 of 06-19111570

Ondersteunde functies tbv de oudstenraad:

Secretariaat:               br. Harm van Wijk tel. 0183-401104 of 06-50274192

Penningmeester:      br. Hugo Groeneveld tel. 0183-441374 of 06-53221817

                                               

Communicatie met de oudsteraad

Brieven waarin u een reactie/antwoord wilt ontvangen van de oudsteraad kunnen uitsluitend schriftelijk en per post aangeleverd worden (niet per e-mail).

Postadres: Burg. vd Schansstraat 50, 4281 LK ANDEL.

U kunt het oudstenraad natuurlijk ook altijd aanspreken om een ​​afspraak te maken voor gesprek.            

 

Taakgroepleiders

Elke taakgroep heeft taakgroepleiders. Zij is het eerste aanspreekpunt voor u binnen hun taakgroep. De taakgroepleiders zijn de enige verantwoordelijk voor de praktische uitvoering van zaken en overleg vanuit hun taakgroep met de oudstenraad. Achter ons reguliere informatieboekje en onder de hoofdtaakgroepen treft u een overzicht van de taakgroepen.

 

Muziek- en geluidsteam

Tijdens de samenkomst worden de liederen begeleid door een muziekteam dat bestaat uit muzikanten, zangers, zangleiders, geluidstechnici en mensen die de beamer bedienen. Wij zijn blij dat we hier ook door middel van muziek en zang kunnen eren en groot maken. (Voor informatie kunt u terecht bij de leiders van het muziekteam: br. Chiel Romijn 0183-442105.

 

Geluidsopnames

De preek en de livestream van de eredienst worden op de website gezet van waar deze te luisteren zijn of te downloaden zijn.

 

Kosters

Momenteel hebben we drie kosten die zorgen dragen dat de praktische zaken tijdig worden geregeld. Zij zorgen oa voor een gastvrije ontvangst en een warm gebouw. Daarnaast talrijke zij allerlei hand- en span diensten ten behoeve van de gemeente. Zowel op zondag als door de week.

De koster is: br. P. van Vugt (tel.: 0183-403680).

Hij wordt bijgestaan ​​door: br. Joost van der Aa (tel.:0183-443396) en br. Paul Raams (tel.: 0183-510841).

 

Koffiedienst

Wij stellen het op prijs elkaar persoonlijk te kunnen ontmoeten en nodigen een ieder uit om na de Eredienst nog een kopje koffie te blijven drinken. Een aantal gemeenteleden wordt ingeroosterd om de koffie op de te verzorgen. Het rooster van de koffiedienst staat in het maandblad.

 

Taakgroep Evangelisatie en zending

Om de zending- en evangelisatievisie binnen onze gemeente handen en voeten te geven is er een zending en evangelisatie werkgroep. Er worden evangelisatieacties georganiseerd.

                                                                                    

Kinder- en jeugdwerk

Crèche

Voor de allerkleinste kinderen van 0 tot 3 jaar is er tijdens de zondagse samenkomst opvang. De ingang vind je in de hal. (Inl. zr. Gerda Groeneveld, tel. 0183-441374).

 

Zondagsschool

De zondagsschool is er elke zondagmorgen voor diverse leeftijdsgroepen. Na de zangdienst hebben de kinderen op de basisschoolleeftijd de grote zaal verlaten om naar hun eigen diensten te gaan.

Er zijn twee groepen:

Groep 1: kinderen vanaf 3 jaar en kinderen uit groep 1 t/m 3 van de basisschool.

Groep 2: kinderen uit groep 4 t/m 8 van de basisschool.

Taakgroepleider: zr. Ivonne van Vugt, tel.0183-403680.

 

De Heraut

 Iedere zaterdag wordt een nieuwsbrief, 'de Heraut', met actuele informatie per e-mail rondgestuurd. Hierin staan ​​hanen en mededelingen over zieken, jarigen, activiteiten in de Koningshof en dergelijke.

Voor de mensen die geen e-mailadres hebben, wordt op zondagmorgen een papieren exemplaar van de Heraut geplaatst bij de ingang. (Inl. zr. Petra Vos, 0183–44 39 13).

Als u een mededeling over activiteiten heeft, kunt u aanleveren op het volgende mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Als u het aanlevert voor donderdag 18.00 uur wordt het nog op de Heraut van de volgende zondag geplaatst. Anders schuift het een week door.

 

Internet

Informatie over de Koningshof is ook te verkrijgen via de website www.koningshof-andel.nl